Почти шест месеца след началото на войната в Украйна бежанците от

...
Почти шест месеца след началото на войната в Украйна бежанците от
Коментари Харесай

11 милиона бежанци от Украйна, най-много са децата

Почти шест месеца след началото на войната в Украйна бежанците от страната са 11 милиона. Най-много от тях са деца на възраст сред 6 и 11 години.

Страните от Източна Европа, без значение дали имат или нямат обща граница с Украйна, са приели най-вече хора по отношение на броя на личното си население. Полша е приютила 1,3 милиона. Германия е записала съвсем 1 милион бежанци от Украйна.

Според информация на немското министерство на вътрешните работи точният брой на записаните украински бежанци е 967 546. Не е ясно обаче какъв брой от тях към момента се намират в Германия и какъв брой са траяли към други страни. Според полицията всеки ден в Германия идват по 700 души от Украйна.

Една трета, или 351 061 от бежанците, са деца и младежи под 18-годишна възраст. Най-много са децата сред 6 и 11 години.

Три четвърти от възрастните бежанци са дами.

Според Организация на обединените нации украинските бежанци към днешна дата са 11 милиона. 6,6 милиона са напуснали страната, останалите са бежанци вътре в страната.

Германската министърка на вътрешните работи Нанси Фезер разгласи наскоро, че това е най-големият бежански поток в Европа от края на Втората международна война насам.

Коментари10 коментара
Моля, или се, с цел да участвате в диалога!
 Заглавие
Песента The Gambler е написана от Дон Шлитц през 1976 година И след това е записвана от разнообразни реализатори, в това число Джони Кеш. Кени Роджърс обаче е този, който съумява да направи песента сполучлива и разпознаваема.
20 5 Още КОментари Най-новоПрочети още Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР